Σπαράγγια Fern Φροντίδα

Σπαράγγια φτέρη είναι ένα αιώνιο θάμνος, προέρχεται από τη Νότια Αφρική και ορισμένα τμήματα της Ασίας. Η επιστημονική ονομασία του φυτού είναι Σπαράγγια densiflorus. Σπαράγγια φτέρη θεωρείται καπνό, που ανήκει στην οικογένεια των κρίνων. Αλλά είναι επίσης ένα δημοφιλές διακοσμητικό φυτό εσωτερικού χώρου, και κυρίως φαίνεται μεγάλη σε ένα κρεμώντας καλάθι. Ωστόσο, το εργοστάσιο δεν είναι μια αληθινή φτέρη, μάλλον είναι συγγενής του σπαραγγιού εγκαταστάσεων. Αλλά, λεπτή και φτερωτός φύλλωμά του μοιάζει με τα φύλλα της φτέρη και ως εκ τούτου, πήρε το όνομα σπαράγγια φτέρη. Καλλιέργεια των σπαραγγιών φτέρη δεν είναι πολύ δύσκολο, αν ευνοϊκές συνθήκες ανάπτυξης που προβλέπονται γι 'αυτό. Εδώ είναι μια σύντομη περιγραφή των σπαραγγιών φτέρη φυτών, καθώς και τα σπαράγγια φτέρη φροντίδα.
Σπαράγγια Περιγραφή των φυτών
Σπαράγγια φτέρη είναι βασικά ένα αιώνιο, διακλάδωση θάμνος με σκληρή green εναέρια μίσχους, όπου μπορείτε να βρείτε διάφορα αγκάθια. Τα φύλλα είναι πολύ ευαίσθητες και μπορούν να μεγαλώσουν σε ένα μήκος περίπου 0,8 έως 2 εκατοστά και πλάτος από 0,1 έως 0,2 εκατοστά. Ένα ενδιαφέρον γεγονός για τα σπαράγγια φτέρη είναι πως τα φύλλα του δεν είναι αλήθεια φύλλων, αλλά cladodes που μοιάζουν και να εκτελεί τις λειτουργίες της κανονικής φύλλα. These cladodes εμφανίζονται συνήθως σε ομάδες των τεσσάρων ή και περισσότερο.
Το πραγματικό φύλλα των σπαραγγιών φτέρη, αφετέρου, να λάβει τη μορφή αγκάθια. Το φυτό χαρακτηρίζεται επίσης από μια πυκνή ματ ινώδεις ρίζες with βολβοειδή κονδύλους. Σπαράγγια φτέρη παράγει μικρές και δυσδιάκριτα, λευκό ή ροζ λουλούδια της άνοιξης. Τα λουλούδια είναι σε σχήμα καμπάνας και βρέθηκε να εμφανιστούν σε συμπλέγματα. The μονάδα παράγει επίσης πράσινος ρώγες, που με τη σειρά κόκκινο, όταν ωριμάσει. Αυτά τα μούρα περιέχουν ένα ή περισσότερα σπέρματα του μαύρου χρώματος, που συνήθως χρησιμοποιούνται για τη διάδοση της μονάδας.
Σπαράγγια Fern Φροντίδα
Σπαράγγια φτέρη καλλιεργούνται κυρίως σαν φυτό εσωτερικού χώρου σε ψυχρότερα κλίματα, ή ως καλλωπιστικό φυτό σε κήπους και σε γλάστρες. Το φυτό αυξάνεται καλά σε έντονο φως και χρειάζεται μόνο μέτρια επίπεδα νερού. Ωστόσο, το εργοστάσιο μπορεί να ανεχθεί συνθήκες χαμηλού φωτισμού, καθώς και. Συνήθως, ένας τόπος που λαμβάνει φωτεινό, αλλά έμμεσο φως του ήλιου είναι ιδανικό για την καλλιέργεια του εργοστασίου. Αν σκοπεύετε να αυξηθεί τα σπαράγγια φτέρη ως φυτό εσωτερικού χώρου, τότε μπορείτε να το τοποθετήσετε κοντά σε παράθυρο, ώστε να μπορεί να πάρει φωτεινό, αλλά φιλτραρισμένο φως του ήλιου. Μάθετε περισσότερα για την εσωτερική κηπουρική.
Όσον αφορά το είδος του εδάφους ανησυχεί, σπαράγγια φτέρη προτιμάει υγρό, αμμώδη ή loam τους τύπους εδάφους. Το χώμα πρέπει να είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και καλά στραγγιζόμενα. Επομένως είναι προτιμότερο να αναμειγνύεται τύρφη και άμμο με το έδαφος, πριν από τη φύτευση σπαράγγια φτέρη. Σπαράγγια φτέρη προτιμά μέτρια επίπεδα των υδάτων, όπως ήδη αναφέρθηκε. Έτσι, αφήστε το χώμα να στεγνώσει λίγο πριν από το πότισμα των φυτών. Ωστόσο, σύμφωνα με πότισμα μπορεί να προκαλέσει ορισμένα προβλήματα, όπως, κιτρίνισμα του φυλλώματος. Επιπλέον, οι βελόνες του εργοστασίου μπορεί να μειωθεί, αν δεν λαμβάνει αρκετή ποσότητα νερού. Ως εκ τούτου, παρέχοντας τη βέλτιστη στάθμη του νερού είναι ένα κρίσιμο μέρος του σπαραγγιού φτέρη φροντίδας.
Σπαράγγια φτέρη προτιμά την υγρασία και έτσι, κρατώντας ένα δίσκο υγρασία σε συνδυασμό με τακτική υδρονέφωσης μπορεί να αποδειχθεί ευεργετική για την υγιή ανάπτυξη του φυτού. Μόλις, το εργοστάσιο αρχίζει να αυξάνεται ραγδαία, ριζόχωμα του μπορεί να αρχίσει να διογκώνεται έξω ή υπερπληρώ την κατσαρόλα. Υπό αυτές τις συνθήκες, μπορείτε είτε να επιλέξουν για τη μεταφορά των φυτών σε μια μεγαλύτερη κατσαρόλα ή ένα εμπορευματοκιβώτιο, ή να διαιρεί τη σφαίρα ρίζας σε δύο μέρη και να διαδίδει μια νέα μονάδα.
Σπαράγγια φτέρη θα χρειαστεί επίσης λιπασμάτων κατά καιρούς, ανάλογα με το πόσο γρήγορα μεγαλώνει. Η καλύτερη στιγμή για τη γονιμοποίηση είναι η άνοιξη ή νωρίς περίοδο πτώσης, αν και ταχέως αναπτυσσόμενα φυτά μπορούν να γονιμοποιηθούν μία φορά το μήνα με ένα υδατοδιαλυτό λίπασμα. Αλλά, εάν ο ρυθμός ανάπτυξης είναι μέτρια, τότε λίπανση μία φορά το εναλλακτικό μήνες θα είναι αρκετή. Προβλήματος επιβλαβών οργανισμών δεν είναι πολύ συχνές στην περίπτωση του παρόντος φυτό εσωτερικού χώρου. Σπάνια, αλευρώδης σφάλματα και τα ακάρεα της αράχνης μπορεί να διαβρώσει την εγκατάσταση, για τον οποίο μπορείτε να πάρετε τη βοήθεια επαγγελματία. Διαβάστε περισσότερα για την κηπουρική εμπορευματοκιβωτίων.
Με την κατάλληλη φροντίδα σπαράγγια φτέρη, αυτό το φυτό με δαντελωτές και λεπτό φύλλωμα, και θαμνώδης εμφάνισή του μπορεί να είναι μια εξαιρετική προσθήκη στο σπίτι σας. Ωστόσο, αν έχετε κατοικίδια ζώα, τότε ενδέχεται να χρειαστεί να είναι λίγο προσεκτικοί. Αυτές οι εγκαταστάσεις μπορούν να τοξικά για γάτα και σκύλο και μούρα του μπορούν να προκαλέσουν γαστρεντερικά προβλήματα όπως, πόνος στο στομάχι, εμετός και η διάρροια, αν καταποθεί. Ακόμη επαφή του δέρματος με τα μέρη των φυτών μπορούν να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις και δερματίτιδες. Έτσι, ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων πρέπει να λάβουν τα κατάλληλα προληπτικά μέτρα για να κρατήσει τα κατοικίδια ζώα τους μακρυά από αυτό το φυτό εσωτερικού χώρου.