Πώς να αυξηθεί τα σμέουρα

Κάθε φορά που τρώτε ένα επιδόρπιο που ολοκληρώνεται με το σμέουρα, φανταστείτε τη συγκομιδή τους φρέσκο. Καλά, μην φανταστείτε απλώς, grow τους, αυτά τα πανέμορφα φυτά που φέρουν clusters κόκκινο, και μαύρο σμέουρα οποίων sweet tarty γεύση θα σας κρατήσει πάντα λαχτάρα για περισσότερο. Αυτή η ιδιαίτερα καλλιεργούμενα καλλιέργεια ανήκει στο είδος των φυτών του γένους Rubus. Παρά το γεγονός ότι τα σμέουρα είναι ζεστά φρούτα του κλίματος, μπορούν πλέον να απολαύσετε όλο το χρόνο με ειδικές τεχνικές κηπουρική.
Καλλιέργεια Σμέουρα
Θέλεις να μάθεις κάτι πραγματικά ασυνήθιστο για τα σμέουρα; Μια ενιαία φρούτων βατόμουρο you κύτους βασικά μέρη των μικρών καρπών (λοβούς) που είναι συνδεδεμένοι στενά μαζί για να κάνουμε ένα μεγαλύτερο φρούτα! Παρ' όλ' αυτά Λοιπόν, τα σμέουρα αθροιστικά καρπούς, γεγονός που σημαίνει ότι ένα λουλούδι βατόμουρου περιέχει αρκετές ωοθήκες, τα οποία εξελίσσονται σε (πολύ) μικρό φρούτα. Τα μικρά αυτά fruits που πραγματοποιήθηκε από κοινού και είναι διατεταγμένα γύρω από μια κοίλη central κοιλότητας. Μετά είναι μερικές συμβουλές για το πώς να αυξηθεί τα σμέουρα στο σπίτι και να αντλήσει ολοκληρωμένη διατροφή βατόμουρο.
Διάδοση? Σμέουρα μπορούν να πολλαπλασιάζονται με σπόρους, μοσχεύματα ριζών, δρομείς, layering άκρη, ιστοκαλλιέργεια και το στέλεχος μοσχεύματα. Αν σας ενδιαφέρει να μάθει πώς να αυξηθεί τα σμέουρα από σπόρους, η μέθοδος είναι απλή. Σπόροι με ζεστά μήνες, προτίμηση σε εσωτερικούς χώρους, σε ένα μέσο σπορά. Σπόροι φυτρώνουν μέσα σε μια εβδομάδα. Root μοσχεύματα και δρομείς, καθώς και τη χρήση κορόιδα αφορά την ίδια βασική μέθοδο. Ξεχωριστή τους χρησιμοποιώντας sharp ψαλίδι από το μητρικό φυτό, και μεταφυτεύω αμέσως. Για πολλαπλασιασμό με καταβολάδες άκρη, λυγίζετε και πιέστε στέλεχος σε ένα μικρό στενό δοχείο για να το μητρικό φυτό. Σοβαρή είναι η σύνδεση όταν τα φυτά κόρη έχει τις ρίζες και τα φύλλα. Ημίσκληρο ξύλο κοπής βουτηγμένα σε ριζοβολία ορμόνη μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως άλλη μέθοδο πολλαπλασιασμού.
Φύτευση και μετά Φροντίδας? Σμέουρα μεγαλώνουν πολύ καλά στο έδαφος η οποία είναι πλούσια και καλά αποστραγγιζόμενα, με pH ισορροπία των 6,0 - 6,5. Γκανιότα το χώμα και να καθαρίσετε όλα ζιζανίων, και να μετατρέψει το χώμα πάνω με οργανικό λίπασμα μια-δυο φορές. Βαθύ σκάψιμο δεν είναι απαραίτητη, σμέουρα ρίζες είναι ρηχά. A μέγιστο βάθος δέκα ιντσών θα κάνει. Οι ειδικοί συμβουλεύουν ενάντια στη χρήση της τοποθεσίας ή του εδάφους όπου πιπεριά, ντομάτα, μελιτζάνα και την πατάτα έχει προηγουμένως φυτευτεί. βερτισιλλίωση είναι ένας μύκητας έτρεφε οι εν λόγω μονάδες και είναι ικανή να μολύνει σμέουρων φυτά.
Σμέουρα είναι κατάλληλα για κηπουρική container πάρα πολύ. Πώς να αυξηθεί τα σμέουρα δοχεία είναι απλή, επιλέξτε ένα κατάλληλο μέγεθος και τη διατήρηση της κατάστασης του εδάφους παρόμοιο με εκείνο που αναφέρεται παραπάνω. Plant ο αριθμός των σμέουρων έχοντας κατά νου ενδεχόμενη μέγεθός τους. Μην πλήθος το δοχείο. Στα κρεβάτια λαχανικών, των φυτών κάθε φυτό περίπου δύο πόδια χώρια στις σειρές απόσταση μεταξύ τους περίπου οκτώ πόδια χώρια. Σμέουρα require ζαχαροκάλαμο πονταρίσματος ή την υποστήριξη ενός πέργκολα, αν και μερικές ποικιλίες καλλιέργειας στύση είναι επίσης διαθέσιμα. Ενώ φύτευση, απλωμένα τις ρίζες και καλύψτε με χώμα, ελαφριά συμπαγοποίηση καθώς πηγαίνετε. Τοποθετήστε ένα σύστημα υποστήριξης ταυτόχρονα, και νερό καλά. Σμέουρα να επωφεληθούν από το προστατευτικό στρώμα.
Εφαρμόστε πολύ λίγο λίπασμα κατά το πρώτο έτος, και στη συνέχεια τακτικά γύρω καλλιεργητική περίοδο της. Αποφύγετε τα τέλη του καλοκαιριού λιπαντική να μειωθεί η πιθανότητα βλάβης χειμώνα. Ποτέ μην εφαρμόζετε λίπασμα πάρα πολύ κοντά στον κύριο μίσχο, κάνουμε μια μικρή berm και την εργασία γύρω από αυτό. Το κλάδεμα πρέπει να αποφεύγεται κατά το πρώτο έτος, το εργοστάσιο βατόμουρο πρέπει να επιτραπεί να εγκατασταθεί καλά. Κλαδέψτε all κάλαμοι που κατέχουν φρούτα, κοπή τους δεξιά πίσω στο έδαφος. Encourage πλευρική μεγέθυνσης, μόλις κρατήσει μερικά ισχυρή καλάμους και αφαιρέστε το υπόλοιπο. Κόψτε όλα ψηλόλιγνο, κατεστραμμένο και νοσούντες καλάμια.
Σμέουρα είναι ευαίσθητα σε γκρι μαρασμού μούχλα, σήψη από ζαχαροκάλαμο, ώθηση σήψη, ωίδιο, σήψης ρίζα, μυκητολογικές ασθένειες που ρίχνουν τα φρούτα προκαλούν, και τα παράσιτα όπως το ζαχαροκάλαμο δειγματολήπτης, σμέουρα fruitworm, ακάρεα, σκαθάρια, κλπ. Τα περισσότερα από αυτά μπορούν να ληφθούν φροντισμένη με παρασίτων ή νόσου συγκεκριμένες μικροβιοκτόνα και τακτική κλάδεμα. Διαβάστε περισσότερα για την καλλιέργεια και σμέουρων κλάδεμα.
Συγκομιδή στο χρόνο συμπληρώνει τις πληροφορίες για το πώς να αυξηθεί τα σμέουρα σε εσωτερικούς χώρους καθώς και σε εξωτερικούς χώρους. Διαλέξτε φρούτα βατόμουρο τακτικά όταν αισθάνονται επιχείρησης από τραβώντας τα απαλά από το βύσμα όπως δομή που τα κατέχει. Απολαύστε σμέουρα, νωπά, αποξηραμένα ή κατεψυγμένα!