Πώς να μεγαλώσουν Ραπάνια

Μια βρώσιμα λαχανικό ρίζας της οικογένειας Brassicaceae ότι οι περισσότεροι από εμάς απολαύσετε δεν ήταν αρκετά βρώσιμο μέχρι ήταν εξημερωμένα στην Ευρώπη σε προ-ρωμαϊκούς χρόνους. Σήμερα είναι καλλιεργείται κόσμος άνω σε διαφόρων μεγεθών καθώς χρώμα (κόκκινο, ροζ ή λευκό). Μαθαίνοντας πώς να αυξηθεί ραπάνια από σπόρους δεν θα διασφαλίσουν απλώς ένα φρέσκο ​​βρώσιμες ρίζα, αλλά διατροφή του που κατακλύζονται χόρτα υπερβολικά.
Ραπάνια
Ένα ραπανάκι φυτό αυξάνεται ταχύτατα και μπορεί να φυτευτούν διαδοχικά όλο το χρόνο. τύποι τους ταξινομούνται εποχικώς? φθινόπωρο, χειμώνα, άνοιξη και καλοκαίρι. Σχεδόν κάθε εποχική ραπανάκι σπέρνεται και συγκομίζονται εντός της ίδιας εποχής. Το λαχανικό ρίζα έρχεται στα ποικίλα μεγέθη? Στρογγυλές ή επιμηκυμένα, και χρώματα? Κόκκινο, ροζ, λευκός ή κίτρινος ραπάνια με χόρτα φύλλα που είναι φωτεινά, σφικτοί και ανθεκτικοί ελαστικοποιημένων. Μια κοινή καλλιέργεια κήπο, ραπάνια είναι εύκολο να αυξηθούν, εύκολο να συγκομιδή και εύκολο στο munch επάνω!
Πώς να μεγαλώσουν Ραπάνια
Όπως προαναφέρθηκε ραπάνια μπορεί να καλλιεργηθεί όλο χρόνο εκτός ακραία χειμώνες. Αλλά εάν κατανοήσουν τις βασικές απαιτήσεις για την καλλιέργεια ραπάνια και ένα αρέσει πολύ αυτό, μπορείτε να αυξηθεί σε εσωτερικούς χώρους, καθώς και. Επειδή είναι γρήγοροι να αυξάνονται are ευνοούνται ως επί το πλείστον «σχέδια κήπο παιδιού», όπως και σε πολλά σχολεία.
Πώς να μεγαλώσουν Ραπάνια Από Σπόρος? Ραπάνια μόνο αναπτύχθηκαν από σπόρους. Ρεπάνι σπόροι είναι φακή μεγέθους σιτάρια, έτσι σποράς αυτούς ξεχωριστά δεν θα ένα πρόβλημα. Προετοιμάστε κρεβάτια λαχανικών με χώμα διατηρηθεί σε pH του 5,5-6,8. Το χώμα πρέπει να είναι καλά αποστράγγιση και βρίσκεται σε ένα ηλιόλουστο σημείο. Κατά καλοκαίρια, επιλέξτε ένα μερικώς σκιασμένη περιοχή. Πάρα πολύ θερμότητα θα τους καταστήσουν υπερβολικά πικάντικη. Καθώς η ρίζες αναπτύξει, το χώμα πρέπει μπορούν να τους φιλοξενήσουν. Σκάψτε το χώμα βαθύ σε βάθος 15-20 cm, και σαφής it off όλα πέτρες, αμμοχάλικο και ζιζανίων. Προσθέστε οργανική ύλη και οστεαλεύρου. Διαβάστε περισσότερα για λαχανόκηπους.
Πριν σπορά τους σπόρους, κάποιος χρειάζεται να τους ενυδατώστε σε νερό για δεν υπερβαίνει δέκα λεπτά. Σπόροι από ραπανάκι μπορούν να σπέρνονται μεταξύ άλλων λαχανικών πάρα πολύ, δεδομένου ότι είναι γρήγοροι να αυξηθούν. Ή κάποιος μπορεί να έχει μόνο ένα ραπανάκι κρεβάτι. Σπείρετε ραπανάκι μισή ίντσα σπόρους βαθιά, διάστιχο αυτούς δύο ίντσες χώρια στις mounded σειρές που χωρίζονται περίπου δέκα ίντσες χώρια. Να έχουν μια διαδοχικές απόδοση, κάποιος μπορεί διαστημική διάρκειά μιας εβδομάδας μεταξύ σποράς σπόρος γραμμή (περιστρέψετε καλλιεργειών). Νερό μεταξύ των σειρών, οι σπόροι θα βλαστήσουν εντός χρόνο μιας εβδομάδας. Space αυτούς έξω ατομικά μόλις φθάσουν έξι στάδιο φυλλοφορίας.
Πώς να μεγαλώσουν Ραπάνια Indoors? Ραπάνια είναι τέλεια για εμπορευματοκιβώτιο που καλλιεργεί, καθώς είναι μικρές και δεν παίρνουν πολύ χρόνο για να φθάσουν στο στάδιο της συγκομιδής. Έτσι εάν αναρωτιέστε πώς να καλλιεργούν τα ραπανάκια σε ένα δοχείο, θα είναι εύκολο. Αποφασίζει τον αριθμό των ραπάνια σκοπεύετε να αυξηθείτε, και λαμβάνοντας υπόψη ενδεχόμενη μέγεθός τους, επιλέξτε ένα δοχείο ή ενός εμπορευματοκιβωτίου. Η γλάστρα πρέπει να έχουν επαρκείς τρύπες να στραγγίσει off περίσσεια νερό. Μολονότι απαιτούν την βολβοί ρίζα υγρασίας να ωριμάσει καλά, πάρα πολλή διατηρούνται νερό θα καθορίζονται σαπίσουν σε αυτές. Χρησιμοποιήστε την ίδια τύπο εδάφους, και αραιά εξαπλωθεί τους σπόρους πάνω τους. Βρέξτε εδάφους και κρατήσει καλύπτονται μέχρι φυτρώνουν τα σπέρματα. Εάν αισθάνεστε πάρα πολλές φυτάρια έχουν φυτρώσει, λεπτή έξω το υπερβολικό. Καλλιέργεια πάρα πολλά φυτά μέσα στο ίδιο δοχείο δεν θα ανέλθει σε καλή υγιεινή απόδοση.
Βεβαιωθείτε το χώμα είναι πάντα υγρανθέντος ζιζάνιο ελεύθερη και ζωοτροφών καλά με κατάλληλα λιπάσματα ακριβώς μιά φορά περισσότερο μετά σπορά της. Να είστε πολύ προσεκτικοί να αποφύγει συμπύκνωση το χώμα γύρω το ραπανάκι. Πληροφορίες για το πώς να αυξηθεί ραπάνια είναι ελλιπής χωρίς να γνωρίζουν πότε να συγκομιδή. Ραπάνια είναι συνήθως έτοιμα να συγκομίζονται σε περίπου ένα μήνα, ανάλογα με την ποικιλία, και πρέπει να γίνουν μόνο κατόπιν ωριμότητα. Πάρα νέοι ή πολύ ώριμα ραπανάκια γεύση απαίσιο. Πλούσιο σε ζωτικό θρεπτικά, νωπού ραπάνια πρέπει να μέρος της διατροφής σας.