Μεταφύτευση Ορχιδέες

Κάθε orchid γένος πρέπει να μεταφυτεύονται λόγω ορισμένων απαιτήσεων. Αλλά αυτό που έχει σημασία είναι έχων το δικαίωμα μέσο μεταφύτευση για κάθε είδος ορχιδέας, ανάλογα με το αν η ορχιδέα είναι επίγειο ή δέντρο κατοικία. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της αυξανόμενης ορχιδέας, δηλαδή, του εδάφους για μεταφύτευση ορχιδέες, συνήθως περιλαμβάνει δέντρο φτέρη ινών, περλίτη, καρύδα φλοιός, βρύα σφαγνός και συχνά ένα μείγμα δύο ή τρεις από αυτές. Ορχιδέες που έχουν φυτευτεί σε μία τυπική bark μέσο πρόσκληση για μεταφύτευση κάθε 18 έως 24 μήνες, ανάλογα με τις απαιτήσεις ενός ατόμου orchid εγκαταστάσεις. Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι το πρωταρχικό κίνητρο πίσω μεταφύτευση ορχιδέες είναι να παρέχουμε φρέσκα ΜΜΕ να αναπτυχθούν, που δεν ουσιαστικά ένα τεράστιο pot, αλλά μέγεθος του pot θα πρέπει να επιλέγονται ανάλογα με το μέγεθος των ριζών. Ορχιδέες αγάπη τοποθέτηση λίγο σφιχτή σε γλάστρες του. Έτσι, θα διαπιστώσετε ότι μεταφύτευση ορχιδέες σε άσκοπα μεγάλα δοχεία δεν θα εμφανίζουν τη νέα αύξηση για αρκετές εβδομάδες. Μπορεί να θέλετε να διαβάσετε την κηπουρική.
Μεταφύτευση Ορχιδέες - Λόγος και προϋποθέσεις
Αν μια ορχιδέα επιτρέπεται για να αυξηθεί στο ίδιο δοχείο για μεγάλο χρονικό διάστημα, η ορχιδέα εργοστάσιο θα λουλουδιών κακώς και να πεθάνει τελικά. Υπάρχουν δυο τρόποι για να προσδιορίσει αν υπάρχει ανάγκη για μεταφύτευση ορχιδέες. Το πρώτο είναι, αν orchid φυτό σας έχει ξεπεράσει κατσαρόλα της και η δεύτερη είναι, αν ο καλλιεργητικά μέσα έχει σπάσει προς τα κάτω. If ορχιδέα φυτό σας φαίνεται να είναι μουσκεμένος και mushy και δεν στραγγίζει ελεύθερα, πρέπει να ξέρετε ότι είναι καιρός για μεταφύτευση ορχιδέες, έτσι ώστε να αλλάξει μέσο για να αποτρέψει τις ρίζες του από τη σήψη!
Μεταφύτευση ορχιδέες μπορούν εύκολα να γίνει με πλαστικό ή πήλινα αγγεία. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε διακοσμητικά πήλινα. Αλλά θα πρέπει να θυμόμαστε ότι το είδος του pot που επιλέγετε θα επηρεάσει την συχνότητα του ποτίσματος. Μεταφύτευση ορχιδέες σε πήλινο θα απαιτούν όλο και συχνό πότισμα, καθώς έχουν την τάση να στεγνώσει πιο γρήγορα. Εάν έχουν orchid ρίζες έχουν μείνει σε επαφή με στάσιμο νερό, τείνουν να σαπίσουν και να πεθάνουν, τελικά, σκοτώνει το εργοστάσιο. Επομένως, βεβαιωθείτε ότι επιλέγετε πάντα αγγεία τρύπιος αποστράγγισης. Το μέσο στο κέντρο του ένα μεγάλο μέρος μπορεί να παραμείνει υγρό ή βρεγμένο για μεγάλο χρονικό διάστημα και να γίνει ένα ανθυγιεινό περιβάλλον για τις ρίζες. Μπορείτε να αποφύγετε αυτό τοποθετώντας μικρά κομμάτια από τερακότα δεξιά στο κάτω μέρος της γλάστρας. Ορισμένες ποικιλίες ορχιδέες είναι σε θέση να φωτοσύνθεση μέσω των ριζών τους. Τέτοιες εγκαταστάσεις είναι συχνά φυλάσσονται σε διαφανή και σαφή αγγεία, ώστε να καταστεί δυνατή φως του ήλιου για να φτάσουμε στην ρίζα. Μπορεί να θέλετε να διαβάσετε:; αρχαρίων Συμβουλές για την καλλιέργεια Ορχιδέες? Πώς να αυξηθεί τις ορχιδέες · τα πρώτα βήματα Συμμετείχε στη μεταφύτευση Ορχιδέες - Πώς να μεταφυτεύω Ορχιδέες
Βήμα 1 - Unpot Orchid σας? Μεταφύτευση ορχιδέες είναι ένα βρώμικο έργο. Έτσι, πριν την έναρξη της διαδικασίας, θα ήθελα να επιμείνω σε σας για να εξαπλωθεί φύλλα εφημερίδων στην περιοχή όπου θα εκτελείτε μεταφύτευση ορχιδέες. Πρώτον, γυρίστε το φυτό ανάποδα και να αρχίσει ponding τις πλευρές και στο πάτο της κατσαρόλας, ώστε να το αφαιρέσετε. Οι ρίζες συχνά θα κολλήσει στην κατσαρόλα και θα κάνει τη μετατόπιση πολύ δύσκολη. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια καθαρή μαχαίρι της κουζίνας για να χαλαρώσει το κολλώδες ρίζες. Θυμηθείτε ότι δεν βλάπτει θα προκληθεί στο εργοστάσιο Εάν τυχόν ζημιές τυχαία μερικές ρίζες. Μόλις η μονάδα είναι έξω, θα πρέπει να τραβήξτε το ρίζες, εκτός από αυτά και να αποτινάξει τα περισσότερα από τα παλιά μείγματος potting. Μερικά από ενδέχεται να επιμείνουν στα ρίζες, ακόμη και σε αυτό το στάδιο, αλλά αυτό δεν είναι κάτι το ανησυχητικό.
Βήμα 2 - Οργάνωση μεταφύτευση σας? Κοπή ρίζες αποτελεί ουσιαστικό και πολύ σημαντικό βήμα πριν από την μεταφύτευση ορχιδέες. Εξετάστε τη χρήση βαρέων ψαλίδι και να έχει κοφτερό μαχαίρι σε ένα χέρι. Μπορείτε να αποστειρώνονται κάθε κοπτικών εργαλείων σας για να αποτραπεί η εξάπλωση του ιού ασθενειών. Τα εργαλεία μπορούν να αποστειρωθούν σκουπίζοντάς τα με ένα πανί που έχει εμποτισμένο με οινόπνευμα. Οποιοδήποτε είδος των νεκρών, βλάβης ή καταστροφής ρίζες θα πρέπει να απομακρύνονται αμέσως. Νεκρός ρίζες είναι ευαίσθητος, μουσκεμένος και ανοιχτό καφέ χρώμα, ενώ healthy ρίζες είναι λευκό με ανοιχτό πράσινο συμβουλές και επιχείρηση να κρατήσει. Θα πρέπει επίσης να κόβεις κάθε άφυλλους βολβοί ψευδο σε αυτό το στάδιο. Εάν βρείτε περισσότερες από μία νέα αύξηση ή μολύβδου, ενδέχεται να διαχωριστεί η ορχιδέα φυτό κόβοντας την μέσω του μίσχου ρίζα του. Κάθε τμήμα πρέπει να διαθέτει τρεις pseudobulbs και νέο προβάδισμα.
Βήμα 3 - μεταφυτεύω Το Orchid Plant? Όταν μεταφύτευση ορχιδέες, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει ένα δοχείο που έχει δυνατότητα να φιλοξενήσει περίπου δύο χρόνια της νέας orchid ανάπτυξης. Στην περίπτωση που χρησιμοποιείτε ένα παλιό δοχείο, θα πρέπει να πλένουν και να απολαύσετε σε ένα διάλυμα 10% της χλωρίνης για 30 λεπτά περίπου. Ξεπλύνετε την μετά από 30 λεπτά. Χρησιμοποιώντας ένα νέο πήλινο δοχείο; Μην ανησυχείτε. Απλά απολαύστε σε νερό για λίγα λεπτά. Ορχιδέες require τέλεια αποστράγγιση. Για να αποκτήσετε τον ίδιο, εξετάζει την τοποθέτηση ενός στρώματος από σπασμένα lampblacks ή πλαστικό φυστίκια αφρού στο κάτω μέρος η ορχιδέα ποτ. Πριν χρησιμοποιήσετε γλάστρες μίγμα, υγρό το στρώμα με το καυτό ύδωρ, αφήνεται να κρυώσει και στη συνέχεια να στραγγίσει. Ενώ εσείς τοποθετείτε το τμήμα στην κατσαρόλα, τοποθετήστε το old βολβούς ψευδο με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι κατά μία πλευρά, έτσι ώστε κάθε νέες πρωτοπόρες θα έχουν αρκετό χώρο για να αναπτυχθεί και να επεκταθεί. Εφαρμόστε το υγρό μείγμα φλοιού κοντά στις ρίζες και τη χρήση τους αντίχειρες σας για να είναι πιο σταθερή. Το επάνω μέρος του μίσχου ρίζας πρέπει να ισοπεδωθεί με τη κορυφή του φλοιού. Διαβάστε παρακάτω για potting συνταγή του εδάφους.
Βήμα 4 - μεταφύτευση ορχιδέες Φροντίδα? Είναι πολύ σημαντικό για τη διατήρηση του orchid εγκαταστάσεις σε όρθια ευθεία θέση, ενώ το νέο ριζικό σύστημα βρίσκεται ακόμη σε εκκολαπτόμενο στάδιο. Ποντάρισμα σταθερά με έναν βρόχο από σπάγκο ή μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το ρίζωμα clip - μια συσκευή που συνδέεται σε μια πλευρά της κατσαρόλας. Μην τοποθετείτε την ορχιδέα στην άμεση ηλιακή ακτινοβολία. Αντ 'αυτού, να έχετε κατά σκιασμένη θέση και ομίχλη κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης και του φλοιού επιφανείας δύο φορές καθημερινά, μέχρι τη νέα αύξηση ρίζας είναι ορατή. Μόλις τις ρίζες φινίρισμα διαπερνούν τον φλοιό, μπορείτε να κινήσετε το φυτό σε ένα χώρο φωτεινότερο φως, μετά την οποία μπορείτε να κάνετε επανεκκίνηση λιπαντικά και το πότισμα κανονικά. Μπορείτε να θέλετε να διαβάσετε:; Πώς να φροντίσει για Ορχιδέες · μετά-Bloom Φροντίδα για Ορχιδέες; Orchid Φροντίδα Συμβουλές · έτσι, αυτό ήταν όλο για μεταφύτευση ορχιδέες. Ελπίζω να είστε ικανοποιημένοι με τις πληροφορίες. Happy κηπουρική!