Bromeliad Φροντίδα Οδηγίες

Bromeliads είναι μια από τις διαφορετικές ομάδες φυτών, ταξινομικά καταταγεί στον Bromeliaceae οικογένειας. Πρόκειται για μια μεγάλη οικογένεια, που περιλαμβάνει 51 γένη και τα περισσότερα από 2000 είδη. Στη φυσική οικοτόπων, θα βρείτε bromeliad ειδών που αναπτύσσονται σε κορμούς δέντρου ως επίφυτα, καθώς επίσης, στο έδαφος. Είναι ιδανικά φυτά εσωτερικού χώρου, οι οποίες προσαρμόζουν και ζεστή εσωτερική συνθήκες. Bromeliads χαρακτηρίζονται από ζωηρά χρωματισμένα και μακρόχρονη ταξιανθία, ενώ ορισμένα έχουν ελκυστική φύλλωμα επίσης.
Αν δεν έχουμε ένα ενιαίο bromeliad ανθισμένα στον κήπο, σας λείπει ένα ασυνήθιστο φυτό που θα λαμπρύνει επάνω το σχεδιασμό τοπίου σας. Και πιστέψτε με, bromeliad οδηγίες φροντίδας είναι πολύ απλή και εύκολη. Αντίθετα από τα κανονικά ανθοφόρα φυτά, έχουν τη δυνατότητα προσαρμογής σε αντίξοες συνθήκες καλλιέργειας. Το μόνο μέλημα μαζί τους ευαισθησία σε πάγωμα. Έτσι, ενώ φύτευση bromeliads έξω, σιγουρευτείτε ότι τους προστατεύει από τον παγετό ή πολύ ψυχρές κλιματικές συνθήκες.
Bromeliad Οδηγίες Φροντίδα φυτών
Δεδομένου ότι οι bromeliad plants καλά προσαρμοστεί εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, του χώρου φυτεία δεν είναι μια ανησυχία για σας. Ένα από τα ενδιαφέροντα bromeliad γεγονότα φυτό είναι το κύπελλο κέντρο ή βάζο, όπως σημερινής δομής στα μη επίφυτα ποικιλίες. Το κύπελλο αυτό αποτελείται από μια ροζέτα από πολύχρωμα, ευρεία φύλλα χρησιμοποιούνται ως αποθήκευση νερού προσαρμογής στο φυσικό περιβάλλον. Ενδεικτικά παραθέτουμε χρήσιμες συμβουλές bromeliad φροντίδα που μπορείτε να πρακτική για την καλλιέργεια bromeliads στο σπίτι:
Επιλέγοντας Γλάστρες? Bromeliad φυτά έχουν ρηχά ρίζες που χρησιμεύουν ως ένα σύστημα αγκύρωσης, αντί για την απορρόφηση νερού και θρεπτικών συστατικών. Λαμβάνοντας υπόψη αυτό, μπορείτε να αναπτυχθεί ένα φυτό εσωτερικού χώρου bromeliad σε μικρά πλαστικά ή πήλινα δοχεία, αφού βεβαιωθούμε ότι οι ρίζες είναι ζωντανά και υγιή. Μπορείτε να επιλέξετε για τα πλαστικά δοχεία που διατηρούν νερό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Μάθετε περισσότερα για την κηπουρική εμπορευματοκιβωτίων.
Του εδάφους ή Potting Media? Bromeliad plants require εύφορη, αμμώδη και καλά στραγγιζόμενα εδάφη για την υγιή ανάπτυξη. Ως εκ τούτου, ενώ ετοιμάζει χώμα κήπων, προσθέστε 2 - 3 ιντσών οργανικής ύλης στο κρεβάτι φύτευσης και επαρκείς ποσότητες άμμου (αν απαιτείται) για να εξασφαλιστεί σωστή αποστράγγιση. Για την προετοιμασία γλάστρες μέσα μαζικής ενημέρωσης, αναμείξτε ίσα μέρη τύρφης και φλοιού και χοντρή άμμος (ή περλίτη).
Ιδανικό φωτισμού και θερμοκρασίας? Bromeliad φυτά προτιμούν φωτεινό, έμμεσο φως του ήλιου. Κατά συνέπεια, μπορείτε να τους φυτών σε περιοχές σκιά στον κήπο και τον τόπο εσωτερικού bromeliad εγκαταστάσεων κοντά σε παράθυρα (έχοντας στορ). Ωστόσο, μπορούν να αντέξουν σε πολύ χαμηλό φως για πολλές ώρες. Ένας ιδανικός τρόπος είναι να φέρουμε bromeliad φυτό σπιτιού σε έντονο ηλιακό φως για λίγες ώρες, μία φορά σε 2 - 3 ημέρες. Όσον αφορά τη θερμοκρασία, η προτιμώμενη περιοχή είναι 55 - 85 F °, αν και ορισμένα είδη που ανέχεται μέχρι και 100 ° F.
Υγρασία? Για επιφυτική bromeliad ειδών, η μέση υγρασία 40 με 60 τοις εκατό είναι απαραίτητη. Αυτό συμβαίνει επειδή απορροφούν νερό από το περιβάλλον μέσω φολιδωτός τα φύλλα τους δεν αποτελούν από τις ρίζες τους. Ακόμα, η έλλειψη του νερού αποθήκευση, κύπελλο σαν δομή. In περίπτωση, το επίπεδο υγρασίας στο room βρίσκεται κάτω από 40 τοις εκατό, θεωρούν τη χρήση υγραντήρα δωμάτιο ή τακτική υδρονέφωσης of the bromeliad φύλλα. Γνωρίστε περισσότερα για εσωτερική κηπουρική.
Πότισμα? Bromeliad φυτά ανθεκτικά στην παρατεταμένη ξηρασίας. Στην πραγματικότητα, τα περισσότερα προβλήματα με bromeliads που σχετίζονται με ρίζα σήψης και παρασιτώσεις νόσου, που αναπτύσσονται λόγω της πέρα ​​από το πότισμα. Τι μπορείτε να κάνετε είναι να αφήσει στην πρώτη εδαφική στρώση για την ξήρανση μεταξύ δύο συνόδων πότισμα. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων, πότισμα μία ή δύο φορές τη βδομάδα είναι αρκετή.
Γονιμοποίηση? Bromeliad φροντίδα και σίτιση πάνε χέρι-χέρι, διότι αποδίδει καλύτερα με συνεχή παροχή θρεπτικών συστατικών. Μπορείτε να εφαρμόσετε τακτικές houseplant υγρό λίπασμα σε πολύ μειωμένη συγκέντρωση κάθε 1 - 2 μήνες. Ιδρύθηκε bromeliad φυτών ανταποκρίνονται καλά στο φως τροφοδοτεί την ενεργό καλλιεργητικής περιόδου και πριν την άνθηση. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, προσθέτοντας λιπάσματα δεν είναι καθόλου απαραίτητο.
Έτσι, αυτή ήταν όλο για bromeliad φροντίδα οδηγίες που θα πρέπει να γνωρίζετε με παράλληλη διατήρηση αυτών των ασυνήθιστων ανθοφόρα φυτά. Με βάση τα bromeliad τους τύπους που έχετε επιλέξει, συμβουλές φροντίδας πρέπει να ακολουθούνται σωστά. After ανθοφορία είναι πάνω, το εργοστάσιο παράγει bromeliad νεογνά στη βάση. Δεδομένου ότι το μητρικό φυτό πεθάνει, μπορείτε να τη μεταμόσχευση των νέων bromeliad εγκαταστάσεις σε γλάστρες ή στον κήπο του εδάφους.