Πάθος οπωροφόρων φυτών

Εγγενής της Βραζιλίας, της Παραγουάης και βορειοανατολική Αργεντινή, οι καρποί πάθος είναι μια δυναμική ορειβάτης που καλλιεργούνται για τα στρογγυλά του να οβάλ, κίτρινο ή μοβ φρούτα ζουμερά γεμάτο σπόρους. Το βρώσιμο φυτό φρούτο του πάθους είναι γνωστό ως σ. edulis που ανήκουν στο γένος Passiflora, στο Passifloraceae οικογένεια. Υπάρχουν δύο διαφορετικές ποικιλίες σε αυτό το είδος? τα κίτρινα και μοβ χρώματος φρούτα. Ένα υποτροπικό εργοστάσιο, το πάθος οπωροφόρων φυτών είναι εύκολο να αυξηθούν ορειβάτης εφ 'όσον έχει παγετός-ελεύθερο περιβάλλον. Με ένα φυτό φρούτο του πάθους, όχι μόνο δεν θα πάρετε ένα ζουμερό φρούτα, αλλά μεγάλα άνθη πάθος που είναι μοναδικά και αρκετά εξωτικό για να εξετάσει.
Πώς να αυξηθεί το Πάθος οπωροφόρων φυτών
Το να είσαι τροπικών φρούτων, φρούτα του πάθους ανάγκη θερμά εύκρατα κλίματα, δεν είναι πολύ ζεστό και δεν είναι πολύ κρύα. Ένα δημοφιλές φρούτο, ως επί το πλείστον χρησιμοποιείται για να κάνει τους χυμούς από ό, τι τρώγεται ως φρούτο, έχει μια εξαιρετικά δροσιστική γεύση και άρωμα. Το αμπέλι δεν είναι γκρινιάρης ορειβάτης με πολλά καταπράσινα τρεις-λοβωτά φύλλα.
Passion Fruit φύτευσης? Ένα εργοστάσιο μαρακούζα καλλιεργείται από μια σε σχήμα αχλαδιού μικρό σπόρο. Αν σκοπεύετε να συγκομιδής και αυξηθεί το δικό σας σπόρους, επιτρέπει τα φρούτα για να ζαρώνουν στο απόθεμα για μερικές εβδομάδες, και σπέρνουν τους αμέσως μετά τη λήψη τους έξω από αυτό. Άμεση σπορά θα εξασφαλίσει ένα καλύτερο ποσοστό επιβίωσης. Ένα φως τρίβετε των σπόρων πριν από τη σπορά βάθος περίπου μισή ίντσα στο πιο εύφορα εδάφη, θα σπεύσουν σπόρων διαδικασία βλάστησης, εντός δύο ή τριών εβδομάδων. Σπόροι προς σπορά μπορεί άμεσα sowed, ή αραίωσε, όταν αυτές γίνουν 10 ίντσες ψηλό. Πάθος οπωροφόρων φυτών μπορούν επίσης να προέρχονται από μοσχεύματα σκληρού ξύλου. Επιλέξτε μοσχεύματα από ενός έτους από ζαχαροκάλαμο με ένα ελάχιστο τεσσάρων έως έξι δικτυακούς κόμβους. Βουτήξτε τα μοσχεύματα, για να εξαλείψουμε ορμόνη για τη διευκόλυνση ριζοβολία. Μόσχευμα είναι μια άλλη τεχνική που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να διαδώσει αμπέλια μαρακούζα.
Πάθος οπωροφόρων φυτών Φροντίδα? Πάθους οπωροφόρων φυτών μεγαλώνει σε πλήρη ήλιο, αλλά δεν είναι σε θερμότητα εντατική κλίμα. Θα αυξηθεί στα περισσότερα εδάφη αλλά προτιμούν φως στα βαρέα αμμώδη loams, και pH 6,5 - 7,5. Προετοιμάστε την θέση από οργώνουν βαθιά και προσθήκη άφθονο οργανικό λίπασμα. Passion fruit αμπέλια μεγαλώνουν πολύ γρήγορα και την εξάπλωση αρκετά ένα κομμάτι, έτσι ένας αμπέλου για μια θέση είναι κάτι παραπάνω από αρκετή, αλλιώς φυτών τα δενδρύλλια αμπέλου 5-6 πόδια χώρια.
Πάθος οπωροφόρων φυτών απαιτεί τακτικές πότισμα για λουλουδιών και φρούτων. Ξηρό χώμα προκαλεί λουλουδιών και ανώριμο πτώση του καρπού. Είναι έντονη καλλιεργητές, το πάθος οπωροφόρων χρειάζεται τακτική λιπαντικά, ιδίως όταν τα νέα μπουμπούκια ανθέων εμφανίζονται και το αμπέλι αρχίζει να καρπούς. Αποφύγετε τα λιπάσματα που χρησιμοποιούν πάρα πολύ άζωτο, όπως άζωτο προωθεί επιπλέον την ανάπτυξη φύλλωμα σε βάρος της ανθοφορίας. Πρασιφλόρας ανταποκρίνεται καλύτερα σε υγρό λίπασμα από κόκκους ή σε σκόνη.
Μόλις το αμπέλι φυτεύτηκαν, το ποντάρισμα. Πάθος οπωροφόρα δένδρα μεγαλώνουν καλά όταν κλαδεύεται και έχει σχήμα που να έχουν μια κεντρική ηγέτη. Στην τεχνική αυτή, με εξαίρεση ένα μόνο κύριο (κεντρικό) από ζαχαροκάλαμο, αποθαρρύνονται πλευρικές παραφυάδες. are Lateral shoots allowed περίπου δύο πόδια από το έδαφος στο μίσχο. Κλαδέψτε αμπέλου μετά τη συγκομιδή για να κρατήσει τα φυτά παραγωγικό διατηρώντας ισχυρή ανάπτυξη. Κλαδέψτε μακριά all αδύναμο και ασθενή ανάπτυξη. Εάν η αμπέλου νοσήσει βαριά, ένα σκληρό δαμάσκηνου δεξιά μέχρι κάτω δεν θα έχει σημαντική διαφορά με το αμπέλι, θα πυροβολήσει πίσω στο ζεστό σεζόν.
Read more on:? Purple Πάθος Φυτικών? Μωβ Πάθος Αμπέλου? Πάθος αμπέλια οπωροφόρου δένδρου είναι επιρρεπείς σε παρασίτων επιθέσεις υπερβολικά, φρούτα του συνεχώς επίθεση από νηματώδεις πουλιά, και σαλιγκάρια. Ασθένειες όπως ο μύκητας είναι ένα άλλο φρούτο του πάθους πρόβλημα των φυτών. Ωστόσο, οι περισσότεροι από αυτούς μπορούν να φροντισμένη με παρασίτων σπρέι ελέγχου, με εξαίρεση τα πουλιά. Για την προστασία της συγκομιδής, οικοδομήσουμε ένα δίχτυ γύρω από αυτό. Διαλέξτε τους καρπούς του λεπτού τους βλέπετε αλλάζει χρώμα και να απολαύσει τη συγκομιδή σας.