Pellet Σόμπες Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Μια σόμπα pellet είναι μια σόμπα σχεδιαστεί για να καίνε σφαιριδίων, κατασκευασμένα από πεπιεσμένο ξύλο, το πριονίδι, φλοιός, τα απόβλητα χαρτιού και άλλα οργανικά υλικά. Μερικά σόμπες pellet μπορεί να κάψει επίσης σβόλων καλαμποκιού, σιτηρών και σπόρων μαζί με συσσωματώματα ξύλου. Pellet σόμπες είναι προτιμώνται κυρίως για την αποτελεσματικότητα θέρμανσης και παραγωγής υψηλής καύσης. Πρόκειται για καθαρότερα και βολικό στη χρήση από σόμπες ξύλου και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο χρησιμοποιούνται ολοένα και περισσότερο τόσο σε οικιακούς όσο και του βιομηχανικού τομέα ως πηγή συμπληρωματικής θερμότητας. Ωστόσο, όπως και άλλοι τύποι θερμαστρών, αυτές έχουν πάρα ορισμένα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Όμως, πριν συζητήσουμε το ίζημα θερμάστρες υπέρ και τα κατά, ας ρίξουμε μια σύντομη ματιά στο πώς λειτουργούν αυτές οι σόμπες. Μάθετε πώς να κάνει συσσωματώματα ξύλου.
Pellet Σόμπες: Πώς λειτουργούν;
Pellet Σόμπες μοιάζουν με τις σόμπες log καύσης στην εμφάνιση. Αλλά, σε συνεργασία μηχανισμός τους είναι αρκετά διαφορετική. Όλοι οι τύποι ιζήματος σόμπες συνήθως περιέχουν μια χοάνη, που είναι το δοχείο αποθήκευσης για τα σφαιρίδια. Τα σφαιρίδια φυλάσσονται στην χοάνη και, στη συνέχεια, που τροφοδοτεί το θάλαμο καύσης με σύστημα τρυπάνι. Τώρα σφαιριδίων σόμπες είναι βασικά δύο τύπων, κάτω τρέφονται και πάνω σόμπες τρέφονται. Το κάτω τρέφονται σόμπες έχουν συνήθως μια οριζόντια έλικα που κινείται το καύσιμο ή σβόλων οριζόντια στο θάλαμο καύσης.
Από την άλλη πλευρά, το τρυπάνι του στην κορυφή σόμπες τρέφονται βρίσκεται πάνω από το έγκαυμα δοχείο, το οποίο κινείται το καύσιμο στην κορυφή ή στο πλάι του θαλάμου καύσης. Για την κορυφαία συστήματα διατροφής τους, τη χρήση χαμηλής τέφρας ή υψηλής ποιότητας σφαιρίδια είναι συνήθως συνιστώνται. Αυτό συμβαίνει διότι, είναι κορυφαία συστήματα τροφοδοτούνται βρέθηκαν να είναι πιο καταθέσεις κλίνκερ από το κάτω μέρος σόμπες τρέφονται. Η στάχτη και κλίνκερ στο βυθό τρέφονται φούρνους σε γενικές γραμμές στις τηγάνι στάχτη, από τα οποία μπορούν να απορρίπτονται. Έτσι, δεν είναι αναγκαία η χρήση σφαιριδίων χαμηλή τέφρα σε αυτό το σύστημα. Και τα δύο κορυφαία τροφή και κάτω τροφοδοτείται σόμπες περιλαμβάνει επίσης τους οπαδούς που βοηθούν να επιστήσω αέρα στο θάλαμο καύσης, καθώς και τη μεταφορά της θερμότητας που παράγεται σε ολόκληρη την αίθουσα.
Pellet Σόμπες Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα
Το κύριο πλεονέκτημα της σόμπες pellet είναι υψηλή θερμαντική απόδοση τους. Όσον αφορά την ατμοσφαιρική ρύπανση, οι σόμπες σβόλων είναι ανώτερες από τις ξυλόσομπες. Καίνε πολύ πιο καθαρό τρόπο χωρίς τη δημιουργία πάρα πολύ νάτριο, σε αντίθεση με το ξύλο φούρνους. Ακόμη και το καύσιμο για αυτό το είδος των θερμαστρών είναι άμεσα διαθέσιμες και ορισμένα από αυτά έχουν κατασκευαστεί από την κατά τα άλλα άχρηστα υλικά των αποβλήτων. Το καύσιμο μπορεί επίσης να είναι εύκολα αποθήκευση και ο χειρισμός. Με άλλα λόγια, σφαιρίδια σόμπες είναι αρκετά φιλικό προς το περιβάλλον, καθώς δεν δένδρο ή οποιοδήποτε άλλο φυσικών πόρων, θα πρέπει να καταστραφούν για να δημιουργήσετε το καύσιμο για αυτά τα είδη των θερμαστρών. Αυτές οι σόμπες με θερμοστάτη και είναι πιο βολικό, καθώς δεν έχουν φυσική απαιτείται ρύθμιση. Επίσης, δεν απαιτείται η κατασκευή μιας καπνοδόχου. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά έχουν κάνει pellet σόμπες μια δημοφιλής επιλογή για εκείνους που ψάχνουν για μια από τις καθαρότερες συσκευές θέρμανσης.
Ωστόσο, μια συζήτηση για σόμπες pellet πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα θα ήταν ελλιπής χωρίς υπογραμμίζοντας τα μειονεκτήματα αυτής της συσκευής θέρμανσης. Το βασικό μειονέκτημα των σφαιριδίων σόμπες είναι το κόστος τους. Pellets σόμπες είναι συγκριτικά ακριβή, λαμβάνοντας υπόψη τόσο τις τιμές και το κόστος της εγκατάστασης. Επιπλέον, οι σόμπες πρέπει να εκκενώνονται έξω, το οποίο επίσης μπορεί να κοστίσει λίγο. Ωστόσο, το κόστος του εξαερισμού είναι πολύ μικρότερο από την κατασκευή μιας καπνοδόχου. Υπάρχει και μια άλλη συνιστώσα του κόστους, το οποίο είναι το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας που απαιτούνται για την εκτέλεση αυτών των σόμπες. Εκτός από αυτά, τα σφαιρίδια ή το καύσιμο αυτών των θερμαστρών δεν είναι φθηνή και μπορεί να μην είναι διαθέσιμη όλο το χρόνο σε κάποια σημεία. Όντας μηχανικές θερμάστρες, σόμπες pellet μπορούν επίσης να κάνουν ένα θαμπό, αλλά συνεχή ήχου ή του θορύβου κατά τη λειτουργία. Και πάλι, τις σόμπες και τα διάφορα συστατικά του μπορούν να απαιτούν κάποια προσοχή και συντήρηση, καθώς και περιστασιακές επισκευή και αντικατάσταση ορισμένων εξαρτημάτων του. Διαβάστε περισσότερα con? Συμβουλές για την αγορά σόμπες Pellet? Pellet Σόμπα Εγκατάσταση? Best Ξύλου Pellet Σόμπες? Ως εκ τούτου, θα πρέπει να αξιολογήσει σωστά το ίζημα θερμάστρες υπέρ και τα κατά, πριν προβεί σε οποιαδήποτε αγορά. Για μερικούς, σόμπες pellet can να είναι καθαρό συσκευή θέρμανσης, κατάλληλο για περιστολή του επιπέδου της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, ενώ για άλλους, σφαιρίδια σόμπες μπορεί να μην είναι τόσο ελκυστικό το συμβατικό σόμπες ξύλου. Έτσι, η απόφαση θα εξαρτηθεί ουσιαστικά από την ατομικές προτιμήσεις. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να προβεί σε λεπτομερή έρευνα σχετικά με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των σόμπες pellet και άλλους τύπους φούρνους, προκειμένου να προβεί σε συγκεκριμένη απόφαση.