Φύτευση οπωροφόρων δένδρων

Οπωροφόρα δέντρα, όπως υποδηλώνει το όνομα είναι τα δέντρα που φέρουν καρπούς, μερικά από τα οποία μπορούν να καταναλωθούν από τον άνθρωπο και τα ζώα. Γενικά, οι «οπωροφόρων δένδρων», ο όρος χρησιμοποιείται για να αναφερθεί σε αυτά τα δέντρα που παράγουν φρούτα, τα οποία μπορούν να καταναλωθούν από τον άνθρωπο. Καλλιέργεια δέντρων φρούτων μπορεί να είναι ένα πραγματικά ανταμείβοντας εμπειρία, όπως θα είναι σε θέση να απολαύσουν αυτά τα νόστιμα φρούτα για τα επόμενα χρόνια. Εκτός αυτού, φύτευσης οπωροφόρων δένδρων δεν είναι τόσο δύσκολο, αν γίνει με υπομονή και επιμέλεια. Εδώ είναι μερικές απλές συμβουλές για το πώς να φυτέψει δέντρα φρούτα.
Πριν φύτευσης οπωροφόρων δένδρων
Προτού δενδροφύτευση φρούτα σας, θα πρέπει να αποφασίσετε για το μέγεθος του δέντρου που μπορούν να καλλιεργηθούν στην αυλή σας. Αν δεν έχετε πολύ χώρο, μπορείτε να πάτε για το νάνο και τις ποικιλίες ημι-νάνο του δέντρου. Ωστόσο, μπορείτε να πάτε για το πρότυπο ποικιλίας, αν αυλή σας έχει χώρο αρκετό για να φιλοξενήσει ένα μεγάλο δέντρο φρούτα. Δίπλα στο μέγεθος δέντρων, το άλλο σημαντικό σημείο είναι να μάθετε τι τύπο εδάφους οπωροφόρων δέντρων σας προτιμά. Εξαρτάται από το συγκεκριμένο τύπο οπωροφόρων δέντρων. Όπως για παράδειγμα, τα μήλα προτιμά σεσουάρ εδάφους, ενώ δέντρο δαμάσκηνων μεγαλώνει καλά σε υγρό έδαφος. Είναι λοιπόν καλύτερα να κάνουμε κάποιες προκαταρκτικές έρευνα για τα διάφορα είδη οπωροφόρων δένδρων καθώς και τις συγκεκριμένες ανάγκες τους. Ωστόσο, τα περισσότερα από τα οπωροφόρα δέντρα μπορούν να ανεχτούν ένα ευρύ φάσμα ειδών εδάφους, υπό τον όρο ότι έδαφος είναι καλά στραγγισμένο. Μάθετε περισσότερα για νάνος οπωροφόρα δέντρα.
Φύτευση οπωροφόρων δένδρων
Μόλις έχετε αποφασίσει για το μέγεθος του τύπου δέντρου και στο έδαφος, είναι καιρός να φυτό οπωροφόρων δέντρων σας. Ωστόσο, δεν ξεχνάμε να απορροφούν τη ρίζα πριν από τη φύτευση. Σήμερα, σκάψτε μια τρύπα που είναι αρκετά μεγάλο για να φιλοξενήσει την μπάλα ρίζα του δέντρου. Συνήθως, η τρύπα θα πρέπει να είναι λίγο μεγαλύτερο από το μέγεθος της μπάλας ρίζα του δέντρου και αρκετά βαθιά ώστε να καλύψει πλήρως τις ρίζες. Το βάθος της τρύπας φύτευσης είναι πολύ σημαντική, ειδικά αν είστε φύτευση μπολιασμένα οπωροφόρα δέντρα. Για τη φύτευση μπολιασμένα οπωροφόρων δένδρων, η τρύπα θα πρέπει να είναι τόσο βαθιά, που μπορεί να προσφέρει χώρο σε μια αυξανόμενη ριζικό σύστημα. Έσκαψε την τρύπα, χαλαρώστε το χώμα γύρω από την τρύπα, έτσι ώστε το δέντρο να επεκτείνετε εύκολα τις ρίζες του. Βάλτε λίγο έδαφος στο κάτω μέρος του από την τρύπα για να κάνουν ένα ανάχωμα στο κέντρο.
Σήμερα, τοποθετήστε προσεκτικά τη σφαίρα ρίζας του φυτού ακριβώς στην κορυφή του λόφου. Θα πρέπει να λάβουν κατάλληλη φροντίδα για τη δενδροφύτευση φρούτα κατά τέτοιο τρόπο ώστε το μόσχευμα ένωση ή μόσχευμα γραμμή του δέντρου βρίσκεται ελαφρώς υψηλότερο από το επίπεδο του εδάφους. Του μοσχεύματος γραμμή μπορούν να αναγνωριστούν ως διαγώνιο ουλή στον κορμό ή ως ένα κατ 'αποκοπήν, λίγα εκατοστά από το έδαφος. Μετά την τοποθέτηση του δέντρου στο τρύπα, μπορείτε να το γεμίσει με χώμα. Να είστε βέβαιος να pat ή επιχείρηση του εδάφους γύρω από το δέντρο ήπια και στη συνέχεια το νερό αυτό, έτσι ώστε να επιλυθεί το χώμα γύρω από τις ρίζες. Εφαρμόστε μία στρώση σάπια φύλλα ή οργανικά υλικά όπως τα φύλλα γύρω από τη βάση του δέντρου να βοηθήσει να διατηρήσει την υγρασία. Ωστόσο, να είστε βέβαιος να μην τεθεί σάπια φύλλα ή τα φύλλα κοντά στο μόσχευμα γραμμή του δέντρου. Μπορείτε να φυτέψετε οπωροφόρα δέντρα τον χειμώνα ή άνοιξη, που είναι ο καλύτερος χρόνος να φυτευτούν οπωροφόρα δέντρα. Αλλά, εάν υπάρχει παγετός, τότε είναι καλύτερα να μην φυτών οπωροφόρων δένδρων στην πτώση, και αντ 'αυτού, περιμένει μέχρι νωρίς την άνοιξη.
After Care
Μετά τη φύτευση τα οπωροφόρα δέντρα, πρέπει να πάρετε πολλή προσοχή για να εξασφαλίσει την υγιή ανάπτυξη και την παραγωγή φρούτων. Πρέπει να ποτίσει τα δέντρα φρούτα σας αρκετά, μετά από ορισμένες εβδομάδες μετά τη φύτευση και κατά τη διάρκεια της ξηρής περιόδου. To μεγαλώνουν σωστά, από τα δέντρα θα χρειαστεί επίσης κάποια κλάδεμα. Η καλύτερη στιγμή για τα οπωροφόρα δέντρα κλάδεμα είναι όταν αυτά βρίσκονται στην αδρανή στάδιο, δηλαδή κατά τα τέλη του χειμώνα ή στις αρχές της άνοιξης. Μόλις τα δέντρα άρχισαν να αυξάνονται κανονικά, μπορείτε να εξετάσει την εφαρμογή του λιπάσματος. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε χημικό ή βιολογικό λίπασμα για το σκοπό αυτό. Ακόμη και προστατευτικό στρώμα μπορούν να βοηθήσουν πολύ για να αναπτυχθούν υγιείς οπωροφόρα δέντρα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φύλλα φυτό, κομμένο γρασίδι, καθώς σανό για mulching τα δέντρα. Είναι επίσης σημαντικό να αρθούν τα κορόιδα κατά διαστήματα, που ενδέχεται να εμφανιστούν κάτω από το μόσχευμα γραμμή του δέντρου. Ανακαλύψτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά · φρούτα Δέντρου εγκύκλιο, Επανεμβολιασμός οπωροφόρα δέντρα, καθώς είναι η καρποφορία σεζόν φτάνει, τα οπωροφόρα δέντρα σας θα χρειαστούν επιπλέον φροντίδα και προσοχή. Όσο για παράδειγμα, αν το δέντρο είναι που παράγουν υπερβολικά πολλά φρούτα, δεν μπορούν να αυξηθούν με το μέγεθος των προσδοκιών σας. Σε μία τέτοια περίπτωση, ενδέχεται να χρειαστεί να λεπτό ή αφαιρέστε μερικά από τα φρούτα από τα δέντρα, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η παραγωγή μεγαλύτερα και καλύτερα φρούτα. Τελευταίο, αλλά δεν το λιγότερο, βεβαιωθείτε ότι έχετε να ελέγξει την αύξηση των ζιζανίων να προωθηθεί η υγιής ανάπτυξη των οπωροφόρων δένδρων. Ελπίδα αυτές τις λίγες συμβουλές θα αποδειχθούν χρήσιμες στην φύτευσης οπωροφόρων δένδρων στην αυλή σας και να απολαύσετε νόστιμα φρούτα τους.