Σημάδια της συναισθηματικής κακοποίησης

Κατάχρηση σε οποιαδήποτε μορφή είναι μια συμπεριφορά που επιδιώκει να υποτάξει και τον έλεγχο του άλλο πρόσωπο σε μια σχέση. Ενώ εικόνα μας καταχρήσεων είναι περιορίζονται συνήθως στον σωματικής κακοποίησης, συναισθηματική κακοποίηση είναι εξίσου αχαλίνωτη σε άσχημη καταχρηστική σχέση ως σωματικής κακοποίησης. Στην πραγματικότητα, σε αντίθεση με ένα φυσικά καταχρηστική σχέση, όπου μπορείτε να δει τα σημάδια, συναισθηματικής κακοποίησης αφήνει σημάδια της ταπείνωσης και της αγωνίας που είναι δύσκολο να δει, αλλά είναι εξίσου επιβλαβής για ένα πρόσωπο. Έτσι, αν αισθάνεστε ότι ο σύντροφός σας σας αγνοεί, προσβάλλοντας and γελοιοποιούν you σε δημόσια και πάντα σας επικρίνω, τότε θα μπορούσαν να συμμετέχουν σε μια συναισθηματικά καταχρηστική σχέση. Εδώ είναι μερικά σημάδια συναισθηματικής κακοποίησης σε μια σχέση.
Σημάδια της συναισθηματικής κακοποίησης σε μια σχέση
Περισσότεροι άνθρωποι περιγράφουν σχέσης με ένα συναισθηματικό καταχραστή ως αίσθημα περπάτημα κελυφών αυγών. Αυτό είναι επειδή της χρήσης τακτική ελέγχου από τον καταχραστή όπως ο φόβος, ταπείνωση, εκφοβισμό, ενοχή, εξαναγκασμό και χειραγώγηση. Το πρόβλημα είναι ότι οι περισσότερες από αυτές τις ψυχολογικές τακτικές είναι δύσκολο να προσδιοριστούν και, επομένως, δύσκολο να ασχοληθεί με ακόμη και από το θύμα ο ίδιος. Εντούτοις, τα πιό κοινά σημάδια της συναισθηματικής και ψυχολογικής κακοποίησης είναι το ξεφλούδισμα μακριά από τα αισθήματα της αυτοεκτίμησης και της ανεξαρτησίας. Αυτό συνοδεύεται από αισθήματα ανικανότητας και την αίσθηση ότι αλυσοδεμένος στη σχέση. Μπορείτε να αναγνωρίσετε αν είστε συναισθηματικά κακοποιηθεί ή δεν αναζητώντας τα ακόλουθα σημεία της συναισθηματικής κακοποίησης σε μια σχέση. ? Απομόνωση του προσώπου, ιδίως από την οικογένεια και τους φίλους? Εκφοβισμός? Ταπεινωτική και προσβάλλοντας σας μπροστά από τους άλλους? Κριτική σας συνεχώς? Φωνάξει σε εσάς και τους καλεσμένους σας ονόματα? Απειλές σωματικής βίας? Καταχρηστική προσδοκίες? Αρνούμενος συναισθηματικές ανάγκες σας? Αυταρχισμός και τον έλεγχο της συμπεριφοράς? συναισθηματικό εκβιασμό? ακύρωση, την ελαχιστοποίηση και ευτελισμό των συναισθημάτων του θύματος? λεκτική κακοποίηση είτε πρόκειται για berating, υποβαθμίζει, επικρίνοντας, καλώντας το όνομα, κραυγή ή απειλητική είναι μερικά από τα πιο συνηθισμένα σημάδια της συναισθηματικής κακοποίησης σε μια σχέση. Αυτό οδηγεί σε κατάθλιψη, αίσθημα αναξιότητας, χαμηλή μόνη αξία και χαμηλή αυτοεκτίμηση, νευρικότητα, απαισιόδοξη συμπεριφορά, ακόμη και κατάχρηση ουσιών, σε ορισμένες περιπτώσεις.
Διαβάστε περισσότερα για:? Συναισθηματική κακοποίηση στις σχέσεις? Συναισθηματική κακοποίηση: Σημεία και συμπτώματα? Συναισθηματικά Καταχρηστική Σχέσεις? Σημάδια της συναισθηματικής κακοποίησης στα παιδιά
Δυστυχώς, η συναισθηματική κακοποίηση στα παιδιά είναι η πιο κοινή μορφή παιδικής κακοποίησης. Περισσότερο από την σωματικής κακοποίησης καταλήγοντα στη σπασμένα κόκαλα και μώλωπες, κακοποίηση παιδί στο συναισθηματική μορφή μπορεί αφήσετε πίσω μακράς διαρκείας ουλές για ζωή. Είτε η κατάχρηση γίνεται διαιωνίζεται από γνωριμιών, άνθρωποι στο κέντρα ημερήσιας φροντίδας ή ακόμη από τους γονείς, είναι σημαντικό να αναγνωρίζουν τα σημάδια συναισθηματικής κακοποίησης στα παιδιά να δοκιμάσετε και εξαλείψουν το πρόβλημα πριν μπορέσει καταστρέψει τη ζωή παιδιού σας.
Συναισθηματική κακοποίηση των παιδιών περιλαμβάνει λεκτική βία, με τη μορφή καλεί το όνομά, επίπληξη και απειλεί την παιδί με σωματική τιμωρία. Επιπλέον, μια παιδί χρειάζεται γονική στοργή και αγάπη. Αγνοώντας το παιδί και απορρίπτει εκ των προτέρων της αγάπης μπορεί να είναι οδυνηρή για το παιδί. Εκθέτοντας παιδιά σε βία, κατάχρηση άλλοι και ανάρμοστη συμπεριφορά όπως η εγκληματικότητα, σεξ, βία και υπερβολική αλκοόλ και ναρκωτικά συνιστά συναισθηματικής κακοποίησης και μπορεί επηρεάσει αρνητικά ψυχισμό ενός παιδιού.
Αυτό το συναισθηματικό κατάχρηση μπορεί να οδηγήσει σε συμπτώματα όπως η σωματική, ψυχική και συναισθηματική ανάπτυξη υστερήσεις, αυτο αποσβέσεων από το παιδί, διαταραχές της ομιλίας, υπεραντίδραση σε λάθη, νευρωτική αυτοκτονική συμπεριφορά, όπως αυτοακρωτηριασμός, κραδασμούς και ακραία παθητικότητα ή επιθετικότητα. Το παιδί θα φανεί υπερβολικά αποσυρθεί, φοβισμένοι ή ανήσυχοι για να κάνει κάτι λάθος. Ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης αυτού του προβλήματος και την προστασία του παιδιού είναι με αναφορά κακοποίηση των παιδιών. Διαβάστε περισσότερα για την ανάκτηση συναισθηματική κακοποίηση.
Αναγνωρίζοντας την σημάδια της συναισθηματικής κακοποίησης είναι αυτό με ανιόντα ή κάποια άλλη αγαπημένη σας βοηθήσει να λάβει ένα θετικό βήμα προς μια αλλαγής. Αυτό είναι σημαντικό για ευημερία σας η συναισθηματική κακοποίηση μπορεί να επιδεινώσει διαχρονικά και κλιμακωθούν σε σωματικής κακοποίησης και μπαταρία.