Θανάτωση ψύλλοι στο χαλί

Οι ψύλλοι είναι μικρά άπτερα έντομα, που χαρακτηρίζεται από σωλήνα μορφής τμήματα πιπίλισμα στόμα. Αυτά τα παράσιτα τρέφονται αποκλειστικά και μόνο το αίμα των θερμόαιμων ζώων μετά τη διάτρηση του δέρματος υποδοχής. Με βάση τον οργανισμό που μολύνουν, υπάρχουν διάφορα είδη ψύλλων, όπως οι ψύλλοι γατών, οι ψύλλοι σκυλιών, ανατολίτικα ψύλλοι αρουραίου και του ανθρώπου ψύλλους. Ένα από τα ενδιαφέροντα γεγονότα για τους ψύλλους είναι η ικανότητά τους να πηδήξουν για μεγαλύτερες αποστάσεις, τόσο κατακόρυφα (18 cm) και οριζοντίως (33 cm). Αυτό είναι μάλλον ένα προσαρμοστικό χαρακτηριστικό ότι δεν έχουν φτερά.
Τα στοιχεία ταυτότητας των ψύλλων είναι σκούρο χρώμα, μακριά πίσω πόδια και πλευρικά συμπιεσμένο σώμα. Όταν προβάλλονται κάτω από ένα μικροσκόπιο, θα βρείτε μικροσκοπικά τα μαλλιά και τις τρίχες που καλύπτουν το σκληρό σώμα από ψύλλους. Αν και αυτά τα έντομα χωρίς φτερά μπορούν να βρεθούν στα κατοικίδια ζώα, όλο το χρόνο, τις περιόδους αιχμής όσον τσιμπήματα ψύλλων είναι άνοιξη και το καλοκαίρι. Κατά τη διάρκεια αυτών των μηνών, δεν είναι ασυνήθιστο να βρει παρασιτώσεων από ψύλλους σε χαλιά χαλί και τα έπιπλα. Με άμεση δράση, τον καθαρισμό και την προσπάθεια συντονισμού, σκοτώνοντας τους ψύλλους στο χαλί μπορεί να επιτευχθεί αποτελεσματικά.
Πώς να απαλλαγείτε από ψύλλοι στο χαλί;
Πολλές φορές, το ενήλικο θηλυκό γεννήσουν τα αυγά στα κατοικίδια ζώα, μοκέτες, χαλιά, έπιπλα σπιτιού, κουτιά γάτα και κυνοκομεία. Αυτά τα αυγά αφού περάσει πολλά στάδια ανάπτυξης ωριμάσει σε ενήλικες. Υπό ευνοϊκές κλιματολογικές συνθήκες, η περίοδος αύξησης είναι η συντομότερη 3 εβδομάδες. Ωστόσο, στις χαμηλές θερμοκρασίες, της προνύμφης και της νύμφης τα στάδια τα οποία παραμένουν αδρανή για μία περίοδο, ή μέχρι την έναρξη των θερμών περιβαλλοντικών συνθηκών. Έτσι, πολλές γενιές των ψύλλων συσσωρεύονται σε χαλιά ή κατοικίδιο ζώο κρεβάτι, με αποτέλεσμα μια βαριά προσβολή. Παρακάτω είναι μερικές από τις θεραπείες για τους ψύλλους στο χαλί:
Καραντίνα προσβληθεί κατοικίδια? Αυτό είναι το πρώτο και κύριο βήμα για τον έλεγχο ψύλλων στο σπίτι. Μην ξεχάσετε να καραντίνα κατοικίδια ζώα που έχουν μολύνσεων από ψύλλους και το λουτρό τους με τα κατάλληλα σαπούνια. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι, ακόμη και αν επιτύχει να απαλλαγούμε από ψύλλους από άλλα μέρη, τα μολύνουν στο κατοικίδιο ζώο θα εξαπλωθεί και πάλι. Εν ολίγοις, δεν έχει καμία χρήση θανάτωση ψύλλους σε χαλιά μέχρι και αν δεν αντιμετωπίζει την πρώτη σας κατοικίδιο.
Σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα το χαλί? Όταν παρόν στην ίνες ταπήτων, που είναι ελάχιστα ορατές με γυμνό μάτι μας. Σε περίπτωση που παρατηρήσετε οποιαδήποτε συμπτώματα ψύλλους στα κατοικίδια ζώα, σιγουρευτείτε για να εξετάσει τα κλινοσκεπάσματα και χαλιά για μόλυνση, οι οποίες είναι αρκετά συχνές. Στη συνέχεια, ηλεκτρική σκούπα όλα τα χαλιά, κατοικίδιο ζώο κρεβάτι, ταπετσαρίες και επίπλωση σε τακτική βάση. Καθαρίστε τη σακούλα σωστά πριν από την επαναχρησιμοποίηση.
Καθαρισμός ταπήτων ατμού? Μια άλλη μέθοδος για τη θανάτωση των ψύλλων στο χαλί είναι αυτό δίνει σε επαγγελματικές υπηρεσίες για τον καθαρισμό με ατμό. Το βήμα αυτό είναι απαραίτητο για μόλυνση από ψύλλους μάζα, επειδή σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα δεν αρκεί για να άρει τις προνύμφες των ψύλλων που παραμένουν προσχώρησε στις ίνες ταπήτων. Για καλύτερα αποτελέσματα, μπορείτε να προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε ένα μείγμα γη διατόμων, και νερού, ενώ χαλί καθαρισμού με ατμό.
Χρησιμοποιώντας Αλάτι και βόρακας Σκόνη? Διαβροχής αλάτι θα βοηθήσει να σκοτώσει τα αυγά ψύλλων, ενώ το βορικό είναι αποτελεσματικό για τη θανάτωση των προνυμφών και των ενηλίκων. Χρησιμοποιώντας βόρακας για τους ψύλλους στο χαλί είναι ίσως η καλύτερη μέθοδος για το φυσικό έλεγχο ψύλλων. Διαθέσιμο ως λευκή σκόνη, μπορείτε να το πασπαλίζουμε πάνω από το χαλί και κάτω από αυτή για να σκοτώσουν τους ψύλλους πεισματάρης. Πράττοντας αυτό, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε προστατευτικά γυαλιά και μάσκα σκόνης για να αποφύγετε τον ερεθισμό των ματιών και εισπνοή, αντίστοιχα.
Μπορεί να προτιμάτε να διαβάσετε περισσότερα για:? Πώς να σκοτώσει τους ψύλλους στο χαλί? Να απαλλαγούμε από ψύλλους Φυσικά? Φυσικό διορθωτικά μέτρα για ψύλλους? Λοιπόν, αυτό ήταν μερικά από τα φυσικούς τρόπους για τη θανάτωση των ψύλλων στο χαλί. Με μια σκληρή και γυαλισμένο σώματος, οι ψύλλοι είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστούν. Είτε πρόκειται για προσβολή τους σε χαλιά, άνθρωπο ή παράσιτα (γάτες και σκύλοι), οι ψύλλοι είναι μια ενόχληση, η οποία θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με ιδιαίτερη μεθόδων ελέγχου των παρασίτων. Σε περίπτωση που οι παραπάνω μέθοδοι δεν εμφανίζονται θετικά αποτελέσματα, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε αερολύματα χημικές ή εντομοκτόνα σπρέι που είναι ειδικά σχεδιασμένα για τη θανάτωση ψύλλους σε χαλιά.