Daylily Βολβοί

Daylilies ανήκουν στο γένος Hemerocallis? Του γένους προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις ????? και έννοια μέρα και όμορφη, αντίστοιχα. Και την πραγματική της σημασίας που έχει, daylilies είναι όμορφα με κάθε χρώμα προσθέτοντας ζωντάνια της. Τι κάνει daylilies διαφορετική από τις άλλες κρίνα και τα μέλη του δικού του γένους είναι ότι οι περισσότεροι από ποικιλίες ανθίζουν στην ανατολή και το μαρασμό της μακριά στο ηλιοβασίλεμα, μόνο για να αντικατασταθεί από ένα άλλο από το σύμπλεγμα για εβδομάδες. Κάποιος μπορεί να πάρει ακόμη κάποια bloomers νύχτα από αυτή την οικογένεια.
Daylily Βολβοί
Εγγενής στην Ασία, daylilies είναι δημοφιλείς εξωραϊσμού αιώνια λουλούδια, με ένα ευρύ φάσμα των υβριδίων και ποικιλιών, με χρώματα όπως το κίτρινο, πορτοκαλί, ροζ, κόκκινο, μωβ, μπλε, ροδακινιές, βερικοκιές, λευκό και παστέλ, και πολλές αποχρώσεις μεταξύ . Daylilies μπορεί να είναι μονά ή διπλά έχων πέταλα, με ρίγες ή σκιές και πολλά άλλα μίγματα. Τα πιο συνηθισμένα χρώματα είναι κίτρινο και πορτοκαλί, και μπορούν να βρεθούν άφθονα στην άκρη του δρόμου. Η ποιότητα των βολβών καθορίζει την ποιότητα των λουλουδιών, έτσι κάποιος πρέπει να διασφαλίσει ότι daylily βολβοί είναι υγιείς. Μπορούν να είναι στρογγυλό, ωοειδές ή επίμηκες σχήμα. Τα περισσότερα νηπιαγωγεία είτε θα σας πουλήσουν το βολβό που είναι σε μια ημι-λανθάνουσα κατάσταση με μερικά αποξηραμένα περίεργο ρίζες, ή σε γλάστρες βολβούς που έχουν φυτρώσει μερικά βλαστοί φύλλο. Είναι προτιμότερο να αγοράσετε βολβούς που δεν έχουν τις ρίζες τους. Αυτό και μόνο τον τρόπο μπορεί να ελέγξει για την ποιότητά του.
Πώς να φυτεψει daylily Βολβοί
Επιλέξτε λαμπτήρες σύμφωνα με το χρώμα που χρειάζεστε, με ένα τόσο ευρύ φάσμα, κάποιος μπορεί να πειραματιστεί με πολλά χρώματα. Daylilies είναι επίσης κατάλληλη για την κηπουρική εμπορευματοκιβωτίων. Μπορούν να φυτευτούν σε USDA ζώνες ανθεκτικότητα των φυτών 1 έως 11? Που τους κάνει να προσαρμόζεται σε περισσότερους τύπους κλίματα. Μπορούν να φυτευτούν την άνοιξη ή το πολύ αργά πτώση και ανθίζουν από νωρίς την άνοιξη μέχρι τον παγετό, ανάλογα με την ψυχρότητα του κλίματος.
Daylily φύτευση βολβών, είτε στο έδαφος ή δοχεία, πρέπει να γίνει στο έδαφος που είναι πορώδες για τη διευκόλυνση του αέρα και το φως κίνηση για τους βολβούς. Το χώμα πρέπει επίσης να είναι καλή αποστράγγιση και καλά αναμεμειγμένο με οργανικό λίπασμα. Daylilies απολαύσετε τον ήλιο, ώστε να τα θέσει ποτέ σε σκιασμένες περιοχές. Σκάψτε μια τρύπα στο χαλαρό έδαφος, σε βάθος που θα έπρεπε να είναι σε θέση να φιλοξενήσει το σύνολο των λαμπτήρων με τη μάζα ρίζα χωρίς να πάρει κλίση. Σε περίπτωση που αναπτύσσονται σε ομάδες, στη συνέχεια, τους βολβούς των φυτών περίπου 15 ίντσες χώρια. Η άκρη του βολβού πρέπει να εξέχουν έξω από το χώμα. Κάντε μια berm γύρω από τις λάμπες, και απαλά ρίξετε νερό. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό προς τα έξω πιο πλευρά του ποτ. Νερό αρκετά για να υγράνετε το έδαφος, καθ 'υπέρβαση θα θέσει σήψης από τα βολβούς.
Προσθέστε λίγο υγρό λίπασμα μια φορά οι οφθαλμοί αρχίζουν να διαμορφώνουν. Η τακτική των ζωοτροφών δεν είναι απαραίτητη. Τα ζιζάνια ανταγωνίζονται με βολβούς θρεπτικές ουσίες πολύ επιθετικά, κάνει τόσο σίγουροι de-ζιζανίων την περιοχή τακτικά. Μόλις την περίοδο της άνθησης είναι πάνω, αφαιρέστε deadheads. Εάν δεν επιθυμείτε να αφαιρέσετε και να αποθηκεύουν τους βολβούς, περικοπές λουλούδι μίσχοι και τα παλαιά φύλλα της ανάπτυξης κάτω προς τη γη, και να καλύψει με σάπια φύλλα τον χειμώνα. Mulching θα κρατήσει τους βολβούς ζεστό και την πρόληψη της δέσμευσης. Κατεψυγμένα βολβούς μέσα στο έδαφος είναι γενικά ευαίσθητα στην ανάπτυξη μυκήτων. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τους τύπους των σάπια φύλλα και συμβουλές για το προστατευτικό στρώμα.
Πώς να φυλάσσεται Ημέρα Βολβοί Lily για το χειμώνα
Διατήρηση των daylily λαμπτήρων μέσω χειμώνες θα επηρεάσουν άνθους τους δείχνουν την επόμενη σεζόν. Έτσι, τη συγκομιδή και την αποθήκευση τους θα πρέπει να γίνεται με προσοχή. Μόλις την περίοδο της άνθησης τελειώνει, ανακαλύπτω τους βολβούς. Αυτό πρέπει να γίνει προσεκτικά, το σκάψιμο σας έξω ο εξοπλισμός δεν πρέπει να βλάψει ή να διασχίζουν την βολβούς. Χρησιμοποιώντας το χέρι σας, προσπαθήστε να διαχωριστεί απαλά τους βολβούς και τα διώξεις όλα χώμα από αυτό. Αφήστε τους βολβούς στη σκιά να στεγνώσει για μερικές ημέρες, τη σκόνη τους ελαφρά με αντιμυκητιασικά σκόνη. Τοποθετήστε το βολβούς σε μια μεγάλη τσάντα των ματιών, και να τα αποθηκεύσετε για το χειμώνα σε χώρο δροσερό και στεγνό μέρος. Κρατήστε τον έλεγχο επ 'αυτών κατά καιρούς να διασφαλίσουν ότι δεν υγρασία σύνολα γύρω τους. Κατά την επόμενη περίοδο φύτευσης είναι στη γωνία, τα βγάζουμε και τα ήλιο για μία ημέρα πριν από τη φύτευση. Διαβάστε περισσότερα για daylilies φύτευσης.
Η φροντίδα των daylily βολβούς σας, ενώ η αποθήκευση ή η φύτευση τους θα εξασφαλίσει υγιή, δυναμική ανθίζει χρώμα σε ομάδες που προσθέτουν χάρη στον κήπο λουλουδιών σας για εβδομάδες.